Veelgestelde vragen

Heb je vragen over Hebban in de Klas? Wellicht vind je de gezochte antwoorden hieronder

Wat is Hebban in de Klas en hoe werkt het? 

Hebban in de Klas is ontwikkeld in samenwerking met docenten en maakt gebruik van de techniek achter de populaire lezerscommunity Hebban.nl. Het platform ondersteunt docenten in het bijhouden van de leeslijstadministratie en het leesdossier van de individuele leerling, biedt ruimte voor discussietopics, het delen van (nieuws)artikelen en verwerkingsopdrachten en stimuleert leerlingen tot het ontdekken van hun eigen leessmaak en –favorieten. Docenten kunnen meerdere klassen tegelijk beheren. Elke klas heeft een eigen klassenhomepage, waar de leerlingen en de docent met elkaar in contact komen. Bekijk de Quick Tour voor een eerste indruk. 

Het gebruik van Hebban in de Klas is gratis. 

Ik ben docent en ik wil een account aanmaken. Hoe doe ik dat?

Via dit formulier vraag je eenvoudig een gratis docentenaccount aan. Na aanmelding ontvang je een geautomatiseerd bericht met bevestigingslink. Na het bevestigen van je account kun je aan de slag met Hebban in de Klas.

Kan ik als leesconsulent of mediathecaris ook een Hebban in de Klas-account aanvragen? 

Helaas is een docentenaccount op dit moment alleen beschikbaar voor docenten Nederlands in het voorgezet of beroepsonderwijs in Nederland. Er wordt momenteel gewerkt aan een aparte rol voor leesconsulenten of mediathecarissen in dienst van de school, zodat zij ook kunnen aansluiten.  

Ik ben onderwijsassistent en moet meerdere klassen begeleiden. Kan ik een account aanvragen? 

Als onderwijsassistent kun je enkel als tweede docent worden toegevoegd aan bestaande klassen met een verantwoordelijke docent. Maak eerst een gratis account aan en stuur dan een bericht aan het Hebban in de Klas Team om toegevoegd te worden aan de juiste klassen. 

Ik ben bibliotheekmedewerker. Ik ben niet in dienst van een school, maar we werken wel samen met scholen. Kan ik een account in Hebban in de Klas aanvragen? 

Nee, ben je niet in dienst van de school, dan is het helaas niet mogelijk om een account aan te maken. Hebban in de Klas is momenteel alleen beschikbaar voor docenten Nederlands in het voorgezet of beroepsonderwijs in Nederland. 

Kan ik als leerkracht op een basisschool ook een account aanmaken op Hebban in de Klas?  

Een docentenaccount is momenteel helaas alleen beschikbaar voor docenten Nederlands in het voorgezet of beroepsonderwijs. Hebban in de Klas is op dit moment niet bedoeld en/of geschikt voor gebruik in het primaire onderwijs. 

Ik wil graag op de hoogte worden gehouden van ontwikkelingen rondom Hebban in de Klas voor het primair onderwijs. Kan dat? 

Ja, dat kan. Neem contact met ons op en je ontvangt automatisch bericht zodra daarover meer nieuws te delen is. 

Ik wil graag op de hoogte worden gehouden van ontwikkelingen rondom Hebban in de Klas voor leesconsulenten/mediathecarissen. Kan dat?  

Ja, dat kan. Neem contact met ons op en je ontvangt automatisch bericht zodra daarover meer nieuws te delen is. 

Ik wil geen account aanmaken. Wat kan ik met Hebban in de Klas zonder account? 

Zonder account kun je als docent geen klassen beheren of het leesgedrag van leerlingen volgen. 

Ik ben geen docent, maar wil wel graag mijn eigen leesgedrag bijhouden. Kan dat? 

Wil je je eigen leesgedrag bijhouden, dan is het mogelijk een gratis persoonlijk account aan te maken bij lezerscomunnity Hebban.nl.  

Is Hebban in de Klas gratis? 

Ja, het gebruik van Hebban in de Klas is gratis voor het voortgezet en beroepsonderwijs.  

Ik ben leerling/student en het lukt niet om in te loggen. Wat nu? 

Kun je niet inloggen in het leerlingenaccount dat je docent voor je heeft aangemaakt op Hebban in de Klas, maak dan gebruik van ‘Wachtwoord vergeten’.  

Ik ben docent en heb ooit een account aangevraagd, maar kan niet inloggen. Wat nu? 

Als je je docentenaccount ooit wel bevestigd hebt, maak dan gebruik van ‘Wachtwoord vergeten’. Heb je je account nooit bevestigd of ben je de bevestigingsmail kwijt, stuur dan een bericht naar het Hebban in de Klas Team. 

Mijn vraag staat hier niet bij. Wat nu? 

Neem contact op met het team van Hebban in de Klas.