Lesmateriaal

Lesmaterialen voor het Voortgezet Onderwijs

Op deze pagina staan (gratis) lesmaterialen bij Hebban in de Klas en CPNB-campagnes voor het voortgezet onderwijs: de Boekenweek van Jongeren, de Boekenweek en Nederland Leest.

Hebban in de Klas

Bij het startpakket dat je hebt ontvangen na het aanmelden op Hebban in de Klas zitten twee posters. Heb je meer posters nodig of wil je hem digitaal gebruiken, dan kun je de poster via onderstaande link downloaden (en/of afdrukken). Ook de lesbrief van het startpakket kun je hier downloaden. 

Boekenweek van Jongeren

Het doel van de Boekenweek van Jongeren is jongeren in de bovenbouw van het voortgezet onderwijs het plezier van lezen te laten ontdekken. Omdat bewezen is dat jongeren die boeken blijven lezen daar in hun verdere ontwikkeling op tal van vlakken van profiteren. Dit gebeurt door een week lang binnen de belevingswereld van jongeren intensief en origineel aandacht te vestigen op het lezen van boeken.

Heel Nederland Leest

Eén boek, duizend gesprekken. Een goed boek brengt gesprekken op gang en verbindt lezers met elkaar. In november leest heel Nederland daarom één boek. Lezers krijgen dit boek cadeau van de bibliotheek, het centrum voor ontmoeting en gesprek. Deelnemende scholen geven het boek van Nederland Leest Junior cadeau aan leerlingen.