Onze partners


Hebban in de Klas is ontwikkeld door

Stichting CPNB

De CPNB zet de lezer centraal en wil het leven van mensen verrijken door ze meer boeken te laten lezen. Een boek kan zoveel doen: taal en geletterdheid maken het verschil in de ontwikkeling van mensen, boeken zorgen voor verrijking en verdieping, verhalen bieden ontspanning en ontsnapping. En natuurlijk is een boek een mooi cadeau met grote meerwaarde. Om zoveel mogelijk mensen in aanraking te laten komen met het boek initiëren wij diverse leesbevorderende campagnes en activiteiten. Dit doen wij vanuit het collectief van boekhandel, bibliotheek en uitgeverij. Bekende merken zijn De Nationale Voorleesdagen, Boekenweek, Zomerlezen, Boekenweek voor Jongeren, Kinderboekenweek en Nederland Leest. Sinds januari 2021 is Hebban.nl onderdeel van de CPNB.

Stichting Lezen

Stichting Lezen is de drijvende kracht achter de leesbevordering. Zij genereert en verspreidt kennis over lezen en ondersteunt en verbindt de partijen die er samen voor zorgen dat kinderen en jongeren goede en gretige lezers worden. Stichting Lezen zorgt ervoor dat een complete en effectieve aanpak van leesbevordering beschikbaar is voor kinderen en jongeren tot twintig jaar.

Met steun van

KB, nationale bibliotheek

De KB, de nationale bibliotheek van Nederland, is al eeuwenlang een bron van inspiratie en ontwikkeling. Opgericht in 1798 en uitgegroeid tot een brede, veelzijdige organisatie, die de nationale bibliotheekcollectie zichtbaar, bruikbaar en houdbaar maakt voor alle Nederlanders en voor elk type gebruik, nu en in de toekomst. Zij draagt zorg voor het geschreven woord, met name voor de Nederlandse publicaties, en stelt iedereen in staat om te lezen, te leren en onderzoek te doen. Zo draagt zij eraan bij dat Nederland elke dag slimmer, vaardiger en creatiever wordt.

Fonds 21

Fonds 21 is een ondernemend en betrokken fonds dat door het steunen van projecten een positieve bijdrage wil leveren aan de samenleving van nu. Zij ondersteunt professionele, kwalitatief sterke projecten die een breed en/of nieuw publiek weten te bereiken. De naam Fonds 21 onderstreept haar profiel: focus op de actualiteit en de samenleving van de 21e eeuw. Fonds 21 steunt zowel grote, spraakmakende initiatieven als projecten met een minder groot bereik. Overal in Nederland en steeds met dezelfde insteek: betekenis toevoegen aan de samenleving van nu.