Lesmateriaal Hebban in de Klas

Het startpakket bij Hebban in de Klas

Bij het startpakket dat je hebt ontvangen na het aanmelden op Hebban in de Klas zitten twee posters. Heb je meer posters nodig of wil je hem digitaal gebruiken, dan kun je de poster hieronder downloaden (en/of afdrukken). Ook de lesbrief van het startpakket kun je hier downloaden. 

De Challenge-poster

Download hier de Hebban in de Klas Challenge-poster.

De lesbrief bij Hebban in de Klas

Download hier de lesbrief van het startpakket.

De downloads bij het startpakket

Download hier de materialen bij het startpakket Hebban in de Klas. Op deze manier kun je samen met de klas kennismaken met de mogelijkheden van het platform.

Lezen, leesmotivatie en de beleving staan centraal in de lessuggestie bij Als we vallen van Khalid Boudou. Dit betekent dat leerlingen samen gaan praten over het verhaal. Er is geen vaste uitkomst van dit gesprek. Bij het verhaal worden er nog een aantal creatieve opdrachten gegeven en suggesties om verder te lezen. De aanpak die hier wordt gebruikt is bedacht door Aidan Chambers en is toepasbaar op alle teksten. Doordat leerlingen met deze stappen in gesprek gaan over het verhaal, zijn ze automatisch het verhaal aan het duiden. Het niet-schoolse karakter maakt het aantrekkelijk om een positieve leesmotivatie te ontwikkelen. 

Bij Als we vallen zijn een aantal creatieve opdrachten ontwikkeld waar de leerlingen zelfstandig of samen mee aan de slag kunnen gaan.

Startpakket 1: Lesbrief bij 'Als we vallen'

Startpakket 2: Hoe schrijf je een recensie?

Startpakket 3: Verklaar de titel