Docentenpagina

Welkom op de Docentenpagina van Hebban in de Klas.

Op deze pagina worden regelmatig lesmaterialen, inspirerende artikelen en boekenplanken gedeeld. Heb je zelf een goed idee en wil je dat met andere docenten delen? Laat het ons weten!

Handig

Op deze pagina staan het (digitale) Startpakket bij Hebban in de Klas en andere (gratis) lesmaterialen bij de CPNB-campagnes voor het voortgezet onderwijs: de Boekenweek van Jongeren, de Boekenweek, Heel Nederland Leest Junior en andere campagnes.

Hoe start je met Hebban in de Klas?

Gefeliciteerd! De eerste stappen om jouw leerlingen (meer) aan het lezen te krijgen heb je gezet. Je hebt een docentenaccount, hebt je klassen binnen Hebban in de Klas aangemaakt en je leerlingen toegevoegd. Maar wat nu? Volg de zeven stappen in deze inspiratiehandleiding om met jouw klas aan de slag te gaan en dit schooljaar tot een leessucces te maken.

Campagnes

Hoe kan ik 3PAK bestellen?

Ga naar de boekhandel en vraag naar het Schoolpakket (ISBN 9789465032702) Of ga naar de bibliotheek en vraag naar het Schoolpakket (ISBN 9789465033006) Of download het bestelformulier hieronder.

De Boekenweek van Jongeren begint 13 september!

10 april 2024 

Van 13 t/m 22 september 2024 is de Boekenweek van Jongeren, met volop aandacht voor verhalen die echt bij jouw leerlingen passen. Zoals de verhalen die zijn gebundeld in 3PAK, het Boekenweekgeschenk voor jongeren. 3PAK bevat verhalen die jongeren graag willen lezen: over sportfans, familie, eenzaamheid en populariteit. Speciaal voor de Boekenweek van Jongeren 2024 schreven Michel van Egmond, Sholeh Rezazadeh en Astrid Boonstoppel een kort verhaal voor leerlingen in de bovenbouw van vmbo, havo, vwo, en op het mbo. De bijbehorende lesideeën zijn ontwikkeld door de methodemakers van Talent (uitgeverij Malmberg).